Thursday, October 29, 2009

Buku Nawfal + Nabil


Special request from Salbiah (MakCik B) untuk dihadiahkan kepada 2 anak sahabat karibnya yang melanjutkan pelajaran lam PhD di Australia.
*This book have 5 pages with 8 pictures, including cover and a special message at the back. To make it more attractive, I put bell inside last page, which will make sound when baby play with the book.
More picture in FB under Buku Nawfal + Nabil Album
**huhu jauhhh buku sekoci berjalan....
Location: Shah Alam - Australia
post signature

Mikylaynas's Giveaway


This is my 3rd times I'm joining giveaway from my beloved blogger's friend.. Sabrina... (previous tu gagal...hehehe seposen pun tak laku...so ni cuba lagi la...)....

Tak tau nak mula mcm mana, nak ckp omputih tak pandai, nak cakap melayu, tak berbahasa sangat....mm acik try jek la ya... Tersebutlah kisahhhh...taib...sang kancil datang.....(er apa melalut nih...)

Ni la nak habaqmai Mikylayna ni adalah hasil kerja tangan Sabrina, ada mcm2 ada hairclip ada applique...pendek kata semua cun-cun belaka... more info at: http://mikylayna.blogspot.com/2009/10/mikylaynas-giveaway.html or you can be Mikylayna's Fan!! dan satu yang menarik ngan blog Miky ni, ramai org buat rujukan, akak cikgu online gitu....si cikgu tak lokek bagi info...tak cukup ngan blog FB pun adaaaa....rasa tak lengkap tanpa FB kan? huwarhahahah



Dalam penyertaan ni, ada syarat, kena komen satu hairclip yg diadmirekan...meh acik buat cerpen... acik suka naaaa ngan hairclip kaler merah ni..kalau tgk dr byk sudut cam ladybird pun ada...hahahah dwi fungsi gitu (mata ku jek kot).... lagi satuuuu apasal suka sgt ngan hair clip ni, psl acik nak buat model!!!! psl kalau acik buat bunga kelopak dia senget bengat.... huh....

Kay kepada yang lain....jom joint the givieway...and grap the hadiah....!!!

Dengan Izin saya minta nama2 rakan2 se FBan untuk ditagged kan...anda boleh remove kan ia... :) *takut nk tag reramai...huhuuuu


post signature

Tuesday, October 27, 2009

Love shape lagi...Siapa punya?



post signature

Jangan bazirkan felt anda turn it on....Buku Jarum Saya...

Mula2 norlie nk buat hp casing...tp pasal always lupa mana ku letak jarum ku (kat teady bear, kat bantal, kat cusin, kat suar...baru la nk pikir buat benda ni...)...

Lebih2 felt tu jangan buang...boleh buat mcm2...leh jd pelbagai bentuk...biarkan jari2 anda jahit jek apa suka...taraaaaaaaaaaaa..... seee kan leh pakai dah....

The making tengok lam FB saya...


post signature

Donut...Urghhhhh lapar lerrr....




post signature

Untuk Maiza dan Mekna..




Sayang kat u all...muakhssssss... :), jangan makan ya.... ni x leh makan tau...



post signature

Donut lagi...


Testing using fabrics pen - permenant...mmm brand ni x bagus la...


post signature

Terbang la burung terbang.....


My 1st ujikaji...huh kurus2 burung2 ni...x makan cam tuan dia kerempeng...heheh


post signature

Door Gift SRSI 1991




Bersedia untuk diterbangkan ke Kuantan...



post signature

Wanna Epal? mmm cruncy...

Door gift for REUNION SRSI 1991, Teregganu

post signature

Rama-rama lagi..:) untuk client LadyCT


post signature

Monday, October 19, 2009

Danial's Birthday

Entry kali ni untuk the hensem boy Danial...Danial's ask Long (Fida) asked me to do face painting masa birthday Danial nanti...and Fida kata dia tak tahu nak buat apa untuk birthday kali ni..so plan lin dari yang lain (lain dari tahun2 sebelumnya la..heheh)..

Mula-mula Danial risau juga ..."kawan-kawan Danial semua tak nak buat face painting...betulake best Mak Long..." and I'm also worried if my touch nanti semua bebudak tu lari...heheh..

When the majlis start..nobody ask me to do face painting..masing-masing sebok dengan nasi ayam yg Fida masak...than one-by one bebudak tu dtg dekat..."betulke antie boleh lukis2 kat muka?"...heheheeh... than Norlie tunjuk apa patern yang Norlie dah printkan ...(prepare awal2..hehe)

Ha kauuuu...siap belatur tunggu giliran...sampai antie Fida jerit-jerit bila nk potong kek...memasing nak jadi superheroooo...

Hahahah sambil2 Norlie lukih all the gambaq...bebudak ni ngan xsitednya cerita who is Naruto...(baru Norlie tahu Naruto tu fox...) who is Bagugan...and what Ben10 can do with jam matrixnya.

*more picture in my FacebookNorliza Ns

post signature

Friday, October 16, 2009

Good for diet? ...;)



post signature

Rama-Rama


Lunch hour td norlie ke Sri Petaling lagi...dah tau kedai tu mahal...tp nak pegi jugak... ntah apa2 ntah kan....


Melangkah kaki ke dalam kedai buat muka toyerrr....kekunun saja jalan-jalan jamu mata...belek..belek...blek...(lam poket ada 16ngit jek nih...kalau bli kang, tol x lepas...bli ke idak beli ke idak...) rasanya norlie dah 30 kali tawaf lam kedai tu...tokay tu pun pening..."apa mau..?" ..ala saya teman kawan jek...nid nak beli manik tu...rilex la tokey...



Ngan sengeh2..dok nyangkung kat sudut tempat manik2...tu...ish...pkir lagi...bli tidak beli tidak...mmg la cute...tp aku pun pandai buat rama2...jimat...kretip....tp hati hitam kata...ala beli la..2ngit 5osen jek......


Alih2....dah nak melanhkah kuar dr kedai tu...Norlie leh buat U-turn (alaaa pusingkan badan jekk.....saja buat trill citer...) ambik 4 paket X RM2.50... ..dan bekata "Tokey!! resit!..."..


Huh...dah ckp td jgn pg nk jugak...kan mengada-ngada terbeli jugak...aku nk buat apa ngan rerama banyak2 ni....iieeeeeeeee....


Tapi...cute kan...? psl tu laaaa...


post signature

Thursday, October 15, 2009

Me and my apprentice....

Heee kali ni entry mempoyokan diri...walaupun norlie baru setahun jagung (jagung idup 90 hari je..mana sampai setahun kan...? ) lam dunia crafting ni...tetiba ada apprentice pulak ek...cam peeee jek ek...hehehe



Introduce Fida Ahmad... at http://pinkshoelover.blogspot.com/


memula mcm ni...bila norlie selalu dpt order banyak...cik Fida ni la yg selalu tolong...lama2 dia pulak syok...heheh so apasalahnya berkongsi ilmu...lagi kita share..InsyaAllah lagi byk kita dapat kan...


post signature

You may LOVE it to :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...