Friday, April 30, 2010

You Are Invited!

You are Invited!!



Grand Opening of Wisma Bling Lustre and 1 Superkids Family Day



Who should come? Anybody...bring yr family, boyfriend, girlfriends, parents..

Fee: FREE !!

Events:
1. The lounching of Bling Auto Care, Scriptory Box, 1 Superkids Club House &
Bling Boutique

2. Birthday Party, Coloring Contest, parent & Children Activities, Story-telling & Origami Session, Felt Craft Session (With SekociNorlie), Clowns & Ballon and more!

3. Car-care demonstration & promotion, Fashion Display by Bling Buubies

4. Promotion Booth by Karangkraft, Maybelline, Chantk-Chantek, Lunatot' Cloth Diapers (CD), etc..

- Special session by Ms. maiza 9Model, Business oman, Avon Ambassador)
- Bengkel Pemakaian Tudung buy Mahalah NUR
- Babywearing Demonstration by MalaysianbabyWearers (limited seats - registration required)

Menu: Nasi Beriani, fruts and drinks. You may bring some potluck (halal) for the evnt as ell!!

Sponsor:
Karangkraft
Conteng-Conteng
Chantek-Chantek
Maybelline
MomBlogger Planet
Golden Horse Cosmetics
SekociNorlie (hehheeheh mee!!!)

More info here: http://mysuperkids.net/get-playhouse-disneys-goodies-this-family-day/

See you at the event! I will handle for felt-craft session, so who want to learn abt felt craft come joint us!!! it is FREE!!

SekociNorlie

post signature

Felt Appliqué

Mari..mari baik punyaaaaa.... this is requested by Rina too.. huhu manyakkknyaaaa..


MYR4.00 sekoq..

post signature

Flat Alligator Clips for SALES!


Flat Alligator Clips with teeth (4.5cm x 0.8cm)
RM8.00 for 10pcs
RM20 for 30pcs

Alligator Double Prong Clips with teeth (4.5 cm x1.0 cm)
RM8.00 for 10pcs
RM20 for 30pcs

email me jijah@chomelcraft.com to order. Limited stock!

post signature

Wednesday, April 28, 2010

Felt Appliqué

Appliqué for Rina..(Ceit!! kata entry Wirda's Wallet tu last entry fr this week..ada lagik entry ya..hahaah ..tp ditegaskan Order for APRIL 2010 and MAY 2010 has been closed.. maaf ya sayang..mak nak study..) OK..kita citer balik..

I'm not sure she can view or not all of this picas..I received 1 sms long time ago..(mmm tak la lama sngt tp bulan lps...heheh lama la gak kan...boleh dikatakan tetiap minggu sms tanya dah siap ke blom..huhuu brsalahnyaaa..so mlm td aku siapak gak..huhu tak tido lagik nih..)..
Rina asked me to do appliqué.. (nganga jap..) katanya bunga sejambak..apakah?... nak reben...nak letak kat bag... Ku sangka dia nak letak kat bag sesaja..rupanya..dia jahit bag..hahhaha..

Rina is full housewife...belajar menjahit untuk tambah pendapatan keluarga...no blog, no online shop...no facebook katanya all her bag yang dijahit akan dijual oleh adik-kakak nya..

Besar harapan saya (eceh) kalau hasil kerjatangan ini dapat memberi rezeki kepada yang lain...berkongi rezeki..
Ok..berbalik kepada appliqué ni...semua ni x siap 1/2 way jek..saya tolong cut-it off and Rina akan jahitkan pada bag2nya nanti...Hai mcm mana la rupa bag tu nanti ya...

Ok enjoy the picass...  ;) .. Sila cari 30 kelainan pada setiap pic..hahah SERUPA tapi TAK SAMA...


Susun-susun nak pos ke Rina...dah...bubyeeee baby...


In this package she will get
  1. 10pcs ladybirds applique
  2. Template (flower)
  3. Tutorial on how to do the applique (ladybird and flower)
  4. 2 set Mushroom Applique
  5. 1 set Flower Applique (5 pcs flower brooch)
  6. 1 set Flower Applique (3 pcs – 3 layer flower)
  7. 1 DIY Flower brooch
Interested? 
MYR99.90 including postage

post signature

Tuesday, April 27, 2010

Wirda's Felt Wallet

My last entry for this week... (Closed order for APRIL 2010 and MAY 2010...I have training and exam next week which is from 3-5th May 2010...memberi laluan kepada ujian ITIL...huhu...so wiken ni kena study...(huhu malasnyaa...) wish me LUCK ya... InsyaAllah ...Aminn...


Aku jatuh cintaaa lagi...lagi-lagi ku jatuh cintaa (teringat sitcom Driver ku Jutawan..heheh)

Thanks Wirda for this wallet..eh this order...I really appreciated it..terharu...nangis-nangis aku nak serahkan wallet ni kat Abg Posmen kat pejabat pos tadik (tipu jek...mmg dia nak guna wallet ni..buruk siku kan..)..

Semalaman  memikirkan guano mano la benda ni ake jadi..huh..tup-tup jadi jugolah...berahi sungguh la ambo tengok hasil dia..saye amboooo nak beri kek Wirda (bleh tak ambo goyah Kelate...hhee Ambo baru tahu si Wirda ni mek Kelate..terujo ambo goyak Kelate...ambo ni Jawo..Jawo Sekinchan..hahaah...)

Arghhh merepek dah aku...ni lagi picass fr this wallet..

memula nk pakai zip-on (velcro) nanti akan menrosakkan felt...so i change to clip (mak aku kata butang ketip...) apa ckp omputih?

10 compartment fr cards, 1 fr coin and 2 fr big cash!!! wang besarrrrr saya pusing lagi HALIM...apakah ini? sah mereng..
lakonan semata2...bg trill skit gambor aku..
ni tak sah...nak interframe jugak..
 Back view... i like the color combination..(tak tau la tuan punya wallet..dia nak dark blu haku x der kaler tu..)
Ni plak gambar "ambik kesempatan" nama dia..teringin nak pakai sindrik..tapi apakan daya ni Wirda punya..(jahit sindrik tuk diri sindrik..erkk malas...aku order ngan org lain bleh? bila jahit n pakai tuk diri sendiri aku buat cincai2 jek..tu masalah aku tu.....psstt kalau nak tau aku pakai wallet plastik bli kat kedai 2 ngit tu..dah koyak pun..hahah anak aku baling...habis terburai segala isi perut..)

Ambik kesempatan lagik...sebelum dibungkus dan dipos ke Kelatan..sedey pisah ngan dia..Sop sop...bila la aku nak buat tuk diri sindrik...( mmg susah kot crafter nk buat tuk diri sendiri..pasal kakak aku, mak aku, mak mertua aku bila jahit baju org hantar cepat jek siap...lagik-lagik bila kata nak pakai kenduri rumak Mak Tom, rumah Abg Karim, Dato' Khir nak buat jamuan raya...cepat siap..bila anak-anak adik-kakak suh buat baju...setahun tak siap-siap...(message untuk Kak Long Jun..ko selalu lambat buat baju aku kan...!!?)

Bukan nak kata..kalau jahit leher baju kurung ke, butang baju melayu ke...bila Pak Mertua aku nak pg semejid solat aidilfitri mak mertua aku terhegeh2 tgh cit-chot...chit chottt goyang kaki...goyang kaki mesin jahit!!!!...tp mmg MIL (mother in law) aku tu superb..semua dia pandai...aku x sempat nak berguru ngan dia (malas sebenarnya..dia guru KEMAS nokkk!!!) ..masak jahit mmg NO.1... sapa tak kenal Puan Zainab Parit Serong Simpang 5 Sungai Besar (huhu alamat penuh!!)... apa2 pun aku sayang MIL aku...

Eh...entry ni dah lebih-lebih la...(sengaja dilebih2kan...)

post signature

Humaira's 1st Book

Kehadapan laman sesawang ku...kuhadiahkan padamu Humaira's 1st Baby Book...ehehhe Cenderehati dari Acu Adibah kepada Humaira..mari kita mengeja..


H  = Horse
U  = Unicorn
M = Mouse
A  = Ant
I  = Iguana
R = Rabbit
A = Alligator


  





Wahai sesawangku...haku mmg suka back message ni...sejuk mata aku.. (entry riak always..)
2 in one..Flash card and cloth baby book...wallaaaa...

More picas HERE

post signature

Jijah's Felt Card Holder

Khas untuk kawan letrik aku Cikgu Jijah...lagik-lagik Cikgu Jijah!! siapa dia...ala dia Cikgu Jijah la..heheh
Nampak simple..tp nak jahit 5 lapis felt...terluka-luka jariku...lebih-lebih lagik bila org sergah aku kat belakang (wana la tu..) tak pasal2 kene cepuk budak tu...


Harap ko suka nok..

Intersted nak jugak mcm Cikgu Jijah... start from RM25.00++ (depends on applique/design request by you dear)

More picas HERE

post signature

You may LOVE it to :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...