Thursday, November 18, 2010

Again my PICTURE has been stolen!

Again, my PICTURE has been STOLEN by other crafter...mmm should i call her crafter? blogger? 
Or thief ?
what everrr.... Hello dear this is my picture and you DID NOT get my permission  to post this picture on yr blog...I don't care about the design ...everybody can do it...I care about ATTITUDE!

If you want design, create, sell whatever please SEW by your own and snap yr own pic and publish it... don't take other people photo and claimed it is yours !


This is the original one!

She cropped  my photo and published  it ...And this bloody crafter can easy drop the price using my photos just for her own benefit. At least, show some respect to others who have vigorously working hard on the craft with love and passion. 

This should be STOPPED.

* Actually i did not notice this posting...my virtual friend alert me..and she known this picture  is mine!!


post signature

35 comments:

  1. I saw this pictures jugak babe.. but didn't realize that its yours..

    ReplyDelete
  2. aku x kesah design semua org boleh buat aku kesah gambar tu nok...ambik ngan Hpong karat pun ada yg minat...hahahahah vangga mak nok

    ReplyDelete
  3. Takyah beli kamera la lepas ni...kau shoot jer guna handphone, pon gambar dah menarik untuk di cilok...hehehe..

    ReplyDelete
  4. Org yg sama ke Norlie?? Bg la link...ku nk tgk...
    Isk ape la org crafter camni...mmg mencuri & kira tipu customer jugak...

    ReplyDelete
  5. huwarhahah tu la pasal...berjasa sungguh makcik sony erikson aku nih...

    ReplyDelete
  6. i guess that's why her blog name is 'lazy' craft. ishy², semudah tu dia. crafters kita ni pun bukanny ramai sgt. pusing², jumpa jugak. memang berani nih.

    ReplyDelete
  7. i noticed the mobile hanger tu LUPIN punya...

    ReplyDelete
  8. Babe, u can use transparent watermark, letak kat tengah2 gambar tuh. like mine. crop mcm mana pun, its still there.

    ReplyDelete
  9. kak norlie. saya pun baru nampak gambar tu td kt 'my lazy craft'..baik akak buat disable right click jer ahhahaha..

    ReplyDelete
  10. hi, just wondering if you confronted the thief..? what was her response?

    ReplyDelete
  11. im not sure she know or not that she already "featured"

    ReplyDelete
  12. wah tension jugak kalo ada yg amik idea kita bulat2 kan..dah lah penat nak design ..tu lah kena letak watermark kat tgh2 gambar walaupun tak lawa

    ReplyDelete
  13. salam, sj nak join bg info bahawa semua ebook yg dijual tu sebenarnya boleh je di dowload FREE OF CHARGE ulang semula free dari satu blog luar negara tapi nampaknya ada orang menangguk di air keruh jual n dapat untung tanpa modal...x patut dia tipu orang macam tu...sedangkan pemilik blog asal tu snap pic dari buku2 hardcopy n upload d blog supaya orang ramai boleh menggunakan untuk kegunaan peribadi tapi ada orang yg jual pulak...kalau pemilik asal tu tahu...malu je kita sebagai Malaysian dikatakan PENCILOK!

    ReplyDelete
  14. Betul tuh Saya sokong Nia punyer suggestion...guner watermark...mcm mn pun dia amik pic tetap ader watermark tuh.....

    ReplyDelete
  15. mak aih.. dah 2 kali kena curi nih..
    sLeEpy baru BW ke blog "si dia" semlm

    rase kagum pada mulenye
    skali tahu hasil curian.. tak minat daaa..
    kena bwat langkah pencegahan..
    sLeEpy setuju ngan letak watermark tuh

    ReplyDelete
  16. asyik2 ngko je yang kena copy haha norlie oi, glemer u! makin ramai online crafters, makin banyak cetak rompak. I think everywhere pun sama, even paper crafters cam kitorg pun kena cetak rompak. malaysian crafters community pun bukannya besar sangat. pi mai pi mai tang tu juga. sepandai2 tupai melompat kan...

    (apehal aku tiba2 berperibahasa sakan nihhh hahaha)

    ReplyDelete
  17. nampak sgt le blogger tu x creative..malu ar jd crafter camtuh...

    ReplyDelete
  18. Post a comment on her blog and tell her off.
    Write in BOLD AND BIG LETTERS.
    I think you should inform Craft Zone Malaysia about this.
    So lazy to do craft and yet want to get money out from other people. Might as well name her blog
    I AM A COPY CAT.

    ReplyDelete
  19. I did email the first copycat...no reply...her blog still on..this one i did not email yet...nak tau dia sedar ke idak kaedahnya...

    ReplyDelete
  20. letak la tanda sekocinolie tu atas gambar. kompem kalu dia crop pun tak leh nak publish pasal tulisan tak leh nak buang. try la.

    sabar ya. orang yang sabar ni akhirnya akan untung. berbanyakkan bersabar.

    ReplyDelete
  21. Norlie. Y not u letak watermark kat tengah tengah your creation. Sue pun buat macam tu. Koz Sue dah baca banyak blog yang kena "kidnap" their creation, n dijual lagi murah dari harga asal. Sabar yeh Norlie.

    ReplyDelete
  22. hmmm nama pon my lazy crafts...lazy sgt sampai malas nak buat sendiri..tros amik gamba org jek...

    ReplyDelete
  23. Kak Norlie, geram kan? lau tgk tuan dia nyer FB cam baik jer. mmg geram nak hentam tuan dia tu kat wall dia tapi yer la, tgu respon dr kak norlie dulu. dah ramai crafter yg jd fren ngan dia kat fb. kna berjaga2...

    apa yg dia buat tu mmg xbaik n xde etika. pastu mengeruhkan hubungan antra crafter baru n lama. yer la, sbb diorg2 ni crafter lama akan rasa curiga ngan crafter2 baru. at least buatla dulu yg sndiri punya baru post kat blog utk dijual...

    ReplyDelete
  24. salam...sy one of your blog fans...whu dun you put your signature tu like a watermark on your photo...baru la drg x boleh nk crop or edit your name out...i tgk cara ni berkesan to those bloggers yg jual tudung & face the same problem as yours...good luck...jgn stress...i still support you (walau blom penah beli lg product u) & adore your creativity...:)

    ReplyDelete
  25. I understand what you feel, really don't understand what happen to nowadays.. sigh

    ReplyDelete
  26. dah pemalas, ada hati plak nak berkraf.. dah tuh g curi gambor org.. sungguh tak bertanggung jawab. agaknya ada org yg nak beli tak eks.. abih tuh nnt dia jual apa eks.. mesti tak sama dengan apa yg dia tunjuk kat situ.. pelik pelik ngan golongan camni

    ReplyDelete
  27. ahha kak...letak kat tengah pastu kabur2kan sikit...so mmg susah org nk uang watermark kita...

    ReplyDelete
  28. ish..ish..ish... saya baru gi tgk blog tu, tp mcm dia dah remove gmbr.. huhu..
    camner nak buat watermark ek? gmbr saya letak nama jugak tp kat tepi2 jer bukan kat tgh2...

    ReplyDelete
  29. ish, niaga macam dia ni memang tak berkat la, kan. tak beretika..

    ReplyDelete
  30. Hi all, the owner of the blog has been email me and apologize of what she hv done. She did not notice about this and i have advise her... actually she is nice person cuma baru tau this is not correct..

    I will remove this entry... thanks all :)

    ReplyDelete
  31. ...hmmm...bagus la, dah berdamai...hehehe. Harap pas ni hasil yang dipaparkan lebih originallahkan...:)

    ReplyDelete
  32. salam All, boleh tak bagi saya URL E-BOOK yg free doub\nload tu? i need to inform this to the CSI (Crafter Investigation) pls ya...

    ReplyDelete
  33. Hi Norlie, I'm Yenny's friend..I dah tulis on my blog about this so that more crafters will be aware about this thief of a person. Mmg tak malu betul!

    http://www.crafty-heart.com/2010/12/beware-of-my-lazy-craft.html

    ReplyDelete
  34. hi phatelara... the crafter dah minta maaf dah dan insaf dah pun..heheeh

    ReplyDelete

You may LOVE it to :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...