Saturday, August 18, 2012

Update secara SEWAKTU all BUNGA TANGAN di Hari Raya

Assalamualaikum....wahh masing-masing sebuk mengemas ya? InsyaAllah lagi sehari jek lagi kita berpuasa..sekejapnya masa berlalu...malam ni Jalan TAR sure meriah kan? huhuuu lamanya tak kesana...

Orang lain sebuk menyiapkan kuih, persediaan mennyambut raya, ciksekoci sebok bersilat menggubah bunga... berkata ya ya boleh boleh...end-up kira2 wowwooowwooo almost 20 set of handbouquet need to be settle before raya menjelma... mata rasa berpinar...otak blank ..pengsan... 

..............................................black out seminggu cari roh.............................................

Nilah akibat tak tengok jadual harian..hahahah lupa daratan yang norlie berkerja shift..masuk seawal 5 pagi, bangun seawal 4 pagi (yang selalu letak facial cleanser kat berus gigi pasal mata pejam) .... drive mamai-mamai berlumba2 bersama lori2 kontena di lebuhraya.... itu belum kena kerja on weekend...sahur maggie kat opis jek...(tapi tu la menu paling besttt... bau dia pergghhhhh sooodapppp)

Walaupun order dah closed...tapi tak sampai hati juga nak menghampakan hasrat bakal2 mempelai...ada yang merayu-rayu..."plsss plsss plsss...." sudah diketahui (bak kata Namizam...kak norlie cair orang rayu....) hahaahhaa...akibatnya memakan diri...menunggu roh berkraft tak kunjung tiba...last nak taknak kena push my roh to fulfill all the order... natijahnya? Pergghh!!! sangat2lah merbahaya...

1. Tidak tidur hampir 4 hari....
2. Mata bengkak bagaikan biawak..hahahaha
3. Kekurusan melampau ..hahahaah lupa daratan kerana sahur maggie jek kat opis..berbuka alakadar hingga lupa aku ni mak orang...
4. Drive dengan mata terpejam...(Alhamdulillah Allah masih beri nyawa pada saya)....terlelap masa tuggu lampu merah traffik ke hijau...menggelabah bila org hon belakang...
5. Do the configuration dengan mata juga terpejam...pegang mouse click-click tapi x tau apa diklik...
6.Kantoi BOS tegur and got warning makcik tertido jahhhh!!! "pls don't do it again!" hahahhah dammmmmm!!!

Alhamdulilah syukran berkat roh yang melampaui batas all the HB that should be deliver before raya done... haisshhhh ramai la pulak yang langsung during raya holiday...yerlah all family members berkumpul sekali terus majlis kan... kepada yg jd penanggah..jangan merungut ya.. heheheheeheh...kasi chance la depa nak dirikan majlisss..pahalaaa kau jah!!!

Jutaan terima kasih kepada en.suami  yang terabai sekejap kerana ciknorlie asik membunga jek ... I LOVE YOU darling, LUV U MUCH_MUCH!!!! maaf kat kakak and adik..mama cari rezeki sayang....esok mama belikan baju and kasut raya baru berkat rezeki ramadhan... and tak lupa pada abg nationwide yg pinau mata isikan form delivery and deliver the parcel on time :)

Okay here the RESULT!


Order by Khairunisa
Code :  The Oh My Color (Oh Kuningnya)
Material : Felt
Price : RM120

 
Order by Roslidiawati
Code : Mekar Setaman Ver2
Material : Felt
Price : RM95

For Farhana and Noorul Izzah
Code : Bintang-Bintang
Material : Felt
Price : RM100
 
 
For Sara Atiqah 
Code : Denim
Material : Felt + Denim + Metal DIY + Pearl + Button etc bla bla bla
Price : RM100
*I love this much-much...seriously sayang nak pos...sukaaaa sangat2...
*Nota kaki 2 dies has been used for this flower...bought at SUS and Felt Product

For Marlia, Zawiyah and BoBoo
Code : Mekar Setaman
Material : Felt
Price: Start from RM85 (price might change based on material)
 
 Special for Marlia - add pearl indide the roses ...so sweet...
 

 


For Noe Suhaimi, Norizan, Sakinah, Nadya and Norhana
Code : Rembulan

Material : Felt
Price : RM85
 
 

 
 
For For Sara Atiqah 
Code : Kilauan Cinta
Material : Satin + brooch + pearl + beads + lace
Price: RM150 - Price might be change based on type of brooch --lagi blink lagi besar lagi 
tambah itu RM ya ...;)

 
For Aqiatul
Code : Color of LOVE
Material : Felt + Button 
Price : RM85

 
For Azeera and Izuan
Code : Color of LOVE
Material : Felt + Button 
Price : RM85
For Atira and Shahril
Code : Color of LOVE
Material : Felt + Button 
Price : RM85  
2 set for Hafiz and Hanan
Code : Color of LOVE
Material : Felt + Button 
Price : RM85
 
 
For Liyana and Razana
Code : Color of LOVE
Material : Felt + Button 
Price : RM85

For Maizatul
Code : Chiffon

Material : Chiffon
Price : RM85
 
 
For Khairunisa
Code : Yoyo
 


Material : Mix Fabric


Price : RM100

 
For Zawiyah
Code : Dia Comel Dia Cantik
Material : All about button
Price : from RM85-RM85 
For Sya and Khai
Code : Dia Comel Dia Cantik Ver2
Material : All about button
Price : RM105
 
For Yusmawati
Code : Dia Comel Dia Cantik
Material : All about button
Price : from RM85-RM85 


For Norsaiful
Code : Lurvy
Material : Felt + Button
Price : RM95


Wahhhh akhirnya berjaya edit + upload + memblog..jam menunjukkan pukul 3pagi... 18th August 2012..sekarang time untuk kemas all the felt yang bersepah, button yang bertaburan... rumah yang dah macam kandang ayam..kurrr..kurrrr... lipat baju yang dah 2 minggu dalam bakul..kemas baju nak bawak balik kampung esok.... 

Hah!!! tak lupa juga siapkan bekal felt dan bahan-bahan sewaktu dgnnya..cuti seminggu ada lagi 10 HB menanti untuk disiapkan,....masing-masing nak sanding cuti merdeka nanti...huhuuuu menakutkan....TAK RAYA LA HAKU JAH! dan satu masalah norlie, SAYA TIDAK MENGUPAH ORG LAIN untuk membuatnya ..all handmade by ME! Buat masa ni belum trust + dapat pembantu yang betul-betul boleh buat se-bijon lagi...ada sesiapa boleh? sangattttt nak!!

Okayyy Norli mengemas dulu ya.

...SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN....

No comments:

Post a Comment

You may LOVE it to :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...