Tuesday, October 4, 2016

SUCCULENTS Dry Clay Workshop


Beli berpasu-pasu dari Cameron, sebulan mati, beli lagi kat Sg.Buluh berpuluh pasu, pun mati!!! Hangin satu badan kan?? Meh kita tanam yang ni confirm tak yah siram air!!! SUCCULENTS  Dry Clay Workshop with @beads_claycraft 

WhatsApp 

014 9015 608 - Norlie 

012 215 4377 - SChila

.

Yuran RM80.00


10.am  till finish

Material and refreshment provided.

.

Address

Sekoci's Craft House

NO. 31 Jalan Tanjung Karang

30/122,

Taman Kencana Indah,

Seksyen 30,

40460 Shah Alam

Selangor


#claycaft #clayclass #kelaskraf  #craftclass #clay #dryclay #sekocinorlie

CRAFT & ART SPACE


Mencari ruang untuk mengadakan kelas? Muzium Negara, KL menjemput anda untuk menjalankan aktiviti (indoor activities) di ruang khas yang dinamakan RUANG PENEROKAAN. Anda boleh melakukan sebarang aktiviti berbentuk seni kreatif dan ilmiah di sini.
Informasi:
πŸ“Œ TIADA sewa dikenakan
πŸ“ŒHanya 30% daripada hasil kutipan yang diterima oleh tenaga pengajar akan dimasukkan ke dalam tabung muzium (untuk fasiliti seperti bekalan elektrik dan staff bertugas)
πŸ“ŒSabtu & Ahad sahaja
πŸ“ŒPihak Muzium akan membantu anda untuk membuat hebahan/promosi
πŸ“ŒHubungi Puan Wahida : 03-2267-1000
post signature

FELT CRAFT WORKSHOP (KELAS KRAF FELT)



Anda berminat dengan kraf?
Ingin mengisi masa lapang?
Jom uji kreativiti anda dengan menghasilkan pelbagai design bantal bersama kami.
Bukan saja sebagai kegunaan sendiri tapi ia juga boleh dijadikan hiasan dan diberi sebagai hadiah.
Jom@belajar dengan Norli dan Sabrina Yazid 


  • Belajar bagaimana cara membuat & menghasilkan bantal yang menarik
  • Teknik & cara jahitan yang betul
  • Jenis-jenis kain dan aksesori yang sesuai
  • Terbuka kepada remaja dan juga dewasa.
  • Yuran: Rm80 
  • Pelbagai bahan kraf yang menarik disediakan
  • Tarikh: 09/10/2016 
  • Masa: 02pm - 05pm 
  • Bimbingan disediakan sehingga semua peserta selesai menyiapkan krafπŸ€—
Hotline:
017-6657353
03-33939931


HUBUNGI SEGERA!!

Alamat:
69B, Tingkat 2,
Jalan Besar/KU8,
Meru 41050 Klang
(Atas BSN Pekan Meru)
post signature

FELT CRAFT WORKSHOP (KELAS KRAF FELT)


Kunci anda sering hilang?
Bosan dengan keychain readymade?
Ayuh elakkan masalah ini dengan menyertai kelas membuat keychain yang menarik dan comey-comey bersama kami.
Bukan sahaja sebagai kegunaan sendiri malah boleh dijadikan sebagai cenderahati kepada kenalan.
Jom@belajar dengan Norli and Sabrina Yazid


  • Belajar bagaimana cara membuat & menghasilkan keychain yang menarik
  • Teknik & cara jahitan yang betul
  • Jenis-jenis kain dan aksesori yang sesuai
  • Adik abang akak makcik pakcik jom ramai-ramai!!
  • Terbuka kepada semua peringkat umur terutama remaja dan dewasa.
  • Yuran: Rm45
  • Pelbagai bahan kraf yang menarik disediakan
  • Tarikh: 09/10/2016 
  • Masa: 09am - 12pm 
  • Bimbingan disediakan sehingga semua peserta selesai menyiapkan krafπŸ€—

Hotline:
017-6657353
03-33939931

HUBUNGI SEGERA!!

Alamat:
69B, Tingkat 2,
Jalan Besar/KU8,
Meru 41050 Klang
(Atas BSN Pekan Meru)


#keychain#craftclass #artclassforall#handmade#hgvcnd


post signature

Friday, September 9, 2016

PASLO




Calling all Handmade and Homemade Business Owner/Entrepreneurs. It's time to expand your reach and be part of our marketplace community that appreciate your creativity and awesome skills.

Take your passion to the next level and register now as a Seller with Paslo at www.paslo.com.my


We offer FREE one (1) month commission fee and FREE introductory class to our Early Bird Sellers. πŸ˜„

#artsmalaysia #handmademalaysia #handmademalaysianproducts #handmadesupplies
#homemadefoodsmaker
#handmadeproducts #handmade #homemademalaysia
"

Sunday, July 17, 2016

Sewing Class @ SEKOCI


Assalam and good day. Sewing class @sekocinorlie 

InsyaAllah instructor in action will be; 
@zila.kasim 
@madebyrozirahman 
@perca_project 
@mikylayna 
@zarina_craft 
@sarangcraftbyabby 
@mdm_zee 
Imah sulaman baju (FB)
Linda 

#sekocinorlie #backpack #diybag #schoolbag #craftclass #sewingclass #kelasjahitan 

Wave Bag Workshop


WAVE BAG Workshop 

Wuuuweee comel sangat bag ni, bleh buat shopping, overnight, bawa pg kelas, jd diaper bag pun boleh, nak pegi Korea pun ikut ler mek! 

InsyaAllah kita buat sampai bijok! Cikgu berkaliber Ruzila Kasim the best! 

WhatsApp 

014 9015 608 - Norlie 
013 9237 714 - Zila 
.
Yuran RM230.00
28/8/2016
8.30am till finish
Material and lunch provided.
.
Please bring your sewing machine and sewing tools .

Address
Sekoci's Craft House
NO. 31 Jalan Tanjung Karang
30/122,
Taman Kencana Indah,
Seksyen 30,
40460 Shah Alam
Selangor

#kelasbag #kelasjahitan  #kelaskraf #bagclass #begsekolah #craftclass #schoolbag #backpack #diybag #sekocinorlie #wavebag #grannybag


Beg Sekolah Workshop


Tik tok tik tok hai dah Julai, than August than pejam2 dah Dec, ehh cari beg sekolah pulak!!! Apa kata next year, InsyaAllah we do our own BEG SEKOLAH, tak kesah la utk anak ke, adik ke, sendiri pakai ke... Beg kita, suka kita la ek. Jom! Jom!

BEG SEKOLAH Workshop

WhatsApp 

014 9015 608 - Norlie 
012 5211 750 - Imah
.
Yuran RM230.00
28/8/2016
8.30am till finish
Material and lunch provided.
.
Please bring your sewing machine and sewing tools .

Address
Sekoci's Craft House
NO. 31 Jalan Tanjung Karang
30/122,
Taman Kencana Indah,
Seksyen 30,
40460 Shah Alam
Selangor

#kelasbag #kelasjahitan  #kelaskraf #bagclass #begsekolah #craftclass #schoolbag #backpack #diybag #sekocinorlie 

Saturday, July 16, 2016

πŸ’ Sola series promo!!








πŸ’ Sola series promo!! 
Mark down price from RM250 to RM180! Save RM70.

* Price may change based on material / add embellishment    

100% handmade
Material from sola flower, mulberry paper flower, dried flower, burlap, lace, fabric etc

Color may request and this promo limit to 10 customer only. 

Please text/dm/pm me 014-9015608 

Valid for wedding/event on September- till December 2016. 

More design pla visit : 

#solaflower #handbouquet #handmadebysekoci #weddingbouquet #bungatangan #sekocinorlie

Wallet workshop


Handmade tu harganya subjektif kan.. Ada kata mahal sgt ada kata beli je la kedai... Bagi kami handmade tu suatu kepuasan... 

Accordion wallet workshop with Madam Zee

Whatsapp 
0149015608 - Norlie
0192311508 - Mdm Zee
.
Yuran RM220 (including material) 
24/7/2016
9.30 am
Material and lunch provided.
.
Please bring your sewing machine and sewing tools .
Address
Sekoci's Craft House
NO. 31 Jalan Tanjung Karang
30/122,
Taman Kencana Indah,
Seksyen 30,
40460 Shah Alam
Selangor

#kelasbag #kelasjahitan #jahitwallet #kelaskaf #bagclass #bigmouth #craftclass 

Thursday, July 14, 2016

FELT for SALES!!


50 warna felt yang sangat marvelous and  good quality. I used it since 2009! Ada 20 set sahaja, siapa cepat dia dapat! 

Pls leave yr phone phone number in the comment, i will text you asap! Or WA/DM/PM me 014-9015608 

Details;
50 color
Polyester felt 
1.4mm
Size 18"x20" (45cm x 50cm) -+
Suitable for any felt craft such as;
Flower, applique, keychain, dolls, pillow, embroidery and many more!! 
RM200
Postage RM18

Monday, April 25, 2016

Felt On Tee Class


FELT on TEE with @mikylayna .
Pelajari pelbagai teknik menjahit applique pada tshirt anda!! Boleh beraya sakan kita Raya ni dengan baju anak2 jahit sendiri!! .
Whatsapp 014-9015608 - Norlie 013‑208 4419 - Sabrina
.
Yuran RM80 (normal fee RM150)
8 Mei 2016
10 pagi
Material and lunch provided.
.
Alamat
Sekoci's Craft House
NO. 31 Jalan Tanjung Karang
30/122,
Taman Kencana Indah,
Seksyen 30,
40460 Shah Alam
Selangor
.
.
.
#feltclass #kelasjahit #kelaskaf #craftclass #feltclass

Telekung Class



3 TEMPAT SAHAJA LAGI

TELEKUNG CLASS with @madebyrozirahman 
PengumumanπŸ“’πŸ“’πŸ“’ Kelas telekung sebelum ketibaan Ramadhan akan diadakan di Sekoci's Craft House, Jom sambut Ramadhan & berterawih dgn telekung hasil jahitan sendiri. 
Makan tengahari disediakan

Tempat terhad, siapa cepat dia dpt. 
Whatsapp 
.
Please bring your sewing machine and extension and basic sewing tools.
.
Sekoci's Craft House
NO. 31 Jalan Tanjung Karang
30/122,
Taman Kencana Indah,
Seksyen 30,
40460 Shah Alam
Selangor
.
.
.
#kelasjahit #jahittelekung #telekungclass

Patchwork Class


Julung kalinya penulis buku Quilt, @zarina_craft  nak buat kelas patchwork
di studio Sekoci. Ha apa lagi ambil peluang dan ruang! lepas ni segala
cadar, bantal, selimut kita patchkan...Walaweh!! Siapa yang buta patchwork mcm acik mmg molek benar la, 
ni kelas basic patchwork.

Ilmu dapat buku pun dapat siap autograph lagi... tak mau kah?? 15/5/2016
9.30 pagi sampai siap

Pls bring yr sewing mesin and sewing tools yaaa

Whatsapp 
016-222-2004 - Zarina
014-901-5608 - Norlie

Lokasi
.
Sekoci's Craft House
NO. 31 Jalan Tanjung Karang
30/122,
Taman Kencana Indah,
Seksyen 30,
40460 Shah Alam
Selangor

#patchwork #kelasasaspatchwork #patchworkclass
#acginstructor #acgworkshop #sewingworkshop
#quiltworkshop

Kelas Sulam Mesin dan Tote Bag


Adoi stress, lama dah beli mesin sulam tapi tak reti guna? Dok sorok bawah katil bertahun?? Kena perli dengan Tok Laki mesin jadi hiasan dalaman? Hahaha alohhh siann.. Jom!! Jom belajar pelbagai teknik sulaman bersama @zila.kasim .
.
Basic penggunaan mesin sulam dari pelbagai jenis  Nv950, Janome hingga v3 (bawa sahaja mesin anda!)
.
- Free basic software untuk edit text dan insert design
- Free 500++ design
- Belajar cara menjahit tote bag
- Belajar cara menyulam bag tag/applique, keychain, cotton dan tuala
- Free  material (stabilizer, water soluble stabilizer, felt, tuala)
- Makan tengahari disediakan - nyum yum!! -
.
.
SILA BAWA
- Mesin sulam anda! -WAJIB
- Laptop
- Extension cable
- Benang sulam dan benang bobbin (kalau ada, lebih baik)
.
Hubungi:
014-9015608 - Norlie
.
RM250
.
7 May 2016 .
10am - sampai siap
.
Alamat:
NO. 31 Jalan Tanjung Karang
30/122, Taman Kencana Indah,
Seksyen 30,
40460 Shah Alam
Selangor .
.
#kelasjahit #kelasjahitan #kelassulamnv950 #kelassulambersamazila #kelassulam #embroidery #totebag #kelasbag #bagclass #embroidaryclass

You may LOVE it to :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...